בתקופה שהילדים שלי עוד היו
בבית והיה צריך לגוון כל יום עם מאכל אחר (מי אמר שצריך?
ככה הרגלתי אותם ואת
אבא שלהם),יצא שנמאס כבר מהמרקים הסטנדרטיים
שזה מינסטרונה שבא מהבית,
או מרק עוף
מכובס שאח"כ מוסיפים לו כל מיני טעמים וריחות
או חלילה (בבית שלנו) מרקים מאבקות
מוכנות.
לא
היה אז שפע כמו היום,כל האינסטנטים למיניהם והנמסים בכוסות.וגם לא היה שפע כלכלי
כמו היום.
שיבואו אלי מארגני השביתות החברתיות בטענות, אבל אז באמת לא היה.פשוט הסתפקנו
במועט
ועם
המועט הזה שמחנו וגם היינו יותר יצירתיים.
אחת
מהתוצאות של המצב דאז הוא מרקים ותבשילים מקטניות מיובשות.זה מצרך שהוא זול
וגם
ניתן לשמור אותו בארון יותר
מאשר ירקות טריים.
ולמה
אני קוראת למרק הזה "המרק שלי"? בגלל שסתם ככה עשיתי קומבינציה שיצאה
טוב,
ההכנה
שלו יחסית מהירה ורוב הפעמים המרק הזה כיכב על שולחני.
ולמתכון :
1 כוס
אפונה יבשה
1/2
כוס גריסים שלמים
5
גזרים בינוניים-גדולים
1 בצל
יבש
חצי
צרור שמיר
2
כפות אבקת מרק (זה יכול להיות עוף, או בטעם עוף לשומרי כשרות)
1 כף מחוקה
מלח
קצת
פלפל שחור,לפי הטעם
2 וחצי ליטר מים.
אופן
ההכנה :
אין
צורך להשרות את האפונה והגריסים,אבל יש צורך לשטוף אותם היטב.
אני
עושה זאת במסננת.
חותכים את הגזר לקוביות קטנות -זו העבודה הכי ארוכה במתכון הזה.
אבל
למי שיש את החותכן הזה לקוביות ולסלט, זה יכול להיות הרבה יותר מהיר.
רצוי
לא לקצץ יותר מדי, אלא שיהיה בקוביות קטנות.
קוצצים את הבצל.
אני
מבשלת את המרק הזה ובכלל קטניות מיובשות בסיר לחץ.
אצלי כל כך אוהבים אותו
שברוב הפעמים הוא מככב בחורף על השולחן
הוא גם מאד משביע וטוב לילדים כמו ארוחה
שלמה.
אפשר
להשאיר בקירור ובערבים הקרים להוציא לקערית או צלחה עמוקה ולהתחמם.
שיהיה
בתיאבון ! 
7 תגובות לרשומה
•
יאמי!
מזכיר את מרק הירקות של
סבתא שלי ז"ל, שהיתה משתמשת בגריסים.
טיפ על הגזר - אפשר גם
לחתוך במגימקס. וממליצה להוסיף סלרי, שמיר פטרוזיליה טריים.
עדיף לא להשתמש באבקת מרק
(כן כן, אני יודעת שמעט ופעם ב.. זה לא נורא כ"כ). ואם אני משתמשת באבקת מרק
(למרות שכאמור אין צורך, לירקות טעם משלהם) אז אני לא מוסיפה מלח..
•
תודה מממאיה !
חשבתי הרבה לגבי אבקת
המרק.היום רוב אבקות המרק לא מכילות מונוסודיום גלוטאמאט,
בגלל המודעות שלנו לכל הנזק
שהכימיקלים האלה גורמים.
אז ניסיתי לעשות את המרק
הזה רק עם מלח,וזה לא ממש דומה.יש משהו באבקת מרק שנותנת את
ה"טאץ'".והכמויות הן מנסיונות שלי במשך השנים כמה צריך להוסיף נעשו בגלל
העובדה שלא רציתי יותר מדי אבקת מרק . ולכן עשיתי את השילוב הזה.
לגבי הירק, כתבתי באמת
שהוספתי פטרוזיליה,אבל השמיר נותן כאן את הטעם הייחודי לו.
סלרי טרי כבר יכול להיות
הרבה הרבה יותר טוב.אני מודעת לזה.
בכל אופן, יש אפשרות לכל
אחת להוסיף מה שאהוב אצלה.
ולמרות הכל-יש כאלה
שצריכות מתכון מדוייק, לכן גם מדדתי מים יחסית לכמות של שאר המצרכים.
בקיצור, את יכולה
"להתפרע" עם מה שבא לך.
איזה כייף שיש משהו מן
המוכן ואפשר רק לחמם ולהנות.
אגב, גם לגבי מיקרוגל יש
עוד דיעות חלוקות.
ואני באופן אישי גם לא
אוהבת להכניס למתכונים מרגרינה או חמאה בגלל המודעות
לנזקים. אבל בינינו - כמה
אפשר?
אז שוב- הנאה מרובה ממה
שלא תעשי !
°
נשמע טעים....ובמיוחד כעת
בחורף..
ל_ת
•
רק עכשיו נכנסתי לבלוג
ושוב לגבי
המרק...שנשמע טעים....האם
לא מטגנים את הבצל ? ? או שרק
קוצצים ? ?
אגב, מה קורה ? ? הכל
בסיידר ? ?
•
אוהבת מרק עם קטניות, הכי
טעים
תודה על השיתוף
•
לבריאות !
השיתוף הוא כל מנת שכולם
ייהנו.
שמחה שאהבת.
•
היה שווה לשוטט
כוכיו31/12/2011 09:22
אחלה מרק!!!
עשיתי ואני נהנית כל יום
מחדש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה