נכון שאתם מכירים כבד קצוץ
צמחוני מחצילים?
ניסיתי כמה פעמים,אבל זה לא זה (לטעמי, לפחות).וזה גם המון עבודה.
אז יש
באמתחתי משהו קצת שונה ואולי אפילו יותר קל להכנה.
שוב,זה מתכון שקיבלתי לפני המון שנים ולא רשמתי במחברת שלי,כי ההארד-דיסק שלי זכר
אותו
וכנראה לא היה צורך בכך.
לדעתי
הוא ממש טעים,עד כדי כך, שלפני המון שנים כאשר הגשתי אותו בארוחת ערב חגיגית
לחתן
שלי ולהוריו שהם קרניבורים מושבעים,
חמותה של בתי שאלה אותי איך עשיתי אותו ונאלצתי לשקר לה
אז
בקיצור-שוב-המתכון המקורי שממנו יוצאת כמות גדולה מאד נהפך ברבבות הימים למשהו קצת
שונה,
אבל
למענכם אתן את המקור ואח"כ אכתוב אילו שינויים עשיתי בו ויוצא אותו דבר.
מתכון המקור :
1
קופסת שימורי אפונה ללא הנוזלים.
1 מאג
גדול אגוזי פקאן לא קלויים.
6
ביצים קשות
1
כפית מחוקה מלח
קצת
פלפל (לפי הטעם)
2
בצלים גדולים מטוגנים.
אופן ההכנה :
מרסקים במעבד מזון את האגוזים,מוסיפים תוך כדי
פעולה את האפונה,
מוסיפים את הביצים (מקולפות כמובן)
את המלח/פלפל ולבסוף בפולסים עדינים את הבצל המטוגן כדי שלא יתרסק יותר מדי.
יש יופי וטעם בבצל המטוגן שמוסיף המון לענין.
המתכון פשוט למדי למי שלא
קולף בעצמו את האגוזים (כמוני-למשל).
ועוד
יותר פשוט למי שיש את ה"מכשיר" שעושה ביצים קשות במיקרוגל.4 ביצים ב-8
דקות.
מכשיר
מדהים שקניתי בזמנו דרך החוברת של ישראכרט ואני לא מצטערת לרגע על הקניה הזו.
עכשיו
לשינויים-
דבר
ראשון הביצים של היום הם במידה מאד קטנה.הביצים היום קטנו משום מה.
פעם ביצה מס' 1
היתה הגדולה ביותר.
היום
כאשר אני קונה מידה L
(לארג') זה מקביל פחות או יותר למידה 3 (הכי קטנה שהיתה פעם)
אז
ייתכן שצריך תוספת של עוד ביצה.
היות
ואני מבשלת כיום לנפש אחת בלבד,אלא א"כ באים אלי אורחים ובני משפחה,
אז הקטנתי
בכלל את כל הכמויות.
בינינו, לא בריא לאכול כל כך הרבה ביצים.וזה מושך לאכול את זה גם בתור ממרח על
קרקרים או טוסט.
דבר
נוסף ששיניתי, (אחרי ניסיון מוצלח) ,במקום אפונה בקופסת השימורים,
שמתי עדשים
ירוקים מבושלים וזה
יצא ממש טוב.
הפעם דווקא שמתי אפונה יבשה מבושלת (נשאר לי עוד קצת מהמרק שלי....בישלתי
אותה כמובן, אחרי).
ולכמויות :
1 כוס של 200 מ"ל גדושה באגוזי פקאן.
4 ביצים (גודל L)
1/2 1 כוסות (300 ML) אפונה יבשה אחרי בישול
במים.
חצי כפית מלח וקצת פלפל.
2 בצלים די גדולים מטוגנים.
קוצצת
אותו, שמה על צלחת שטוחה גדולה עם קצת שמן,מעליו מפזרת את הבצל
שלא תהיה שכבה עבה.
לא מכסים !
מפעילים מיקרוגל בעוצמה מלאה בין 10 ל-15 דקות.
תלוי בהספק של המיקרוגל ובגודל הבצל.בדרך כלל
אין אפילו צורך לערבב,אלא אם בקצוות
משחים
קצת לפני השאר (שזו תופעה ידועה במיקרוגל).
את
ה"פטנט" הזה למדתי בסדנא שקיבלתי כאשר קניתי את המיקרוגל הראשון שלי
לפני 20 שנה.
ה"כבד" טעים מיד.אבל אם מכינים אותו לאיזה אירוע,רצוי להכין כמה שעות
קודם.
ואז הטעמים נספגים היטב והצבע גם נהיה כהה
יותר ונראה "אמיתי" למדי.
אגב, בתמונה רואים את שינוי הצבע,היות שהיא
צולמה אחרי התמונה הראשית.
נ.ב
גם
הזיתים בתמונות הן עבודת יד שלי.....
אז מה שנשאר זה להכין ולהנות
שיהיה לכולם בתיאבון !
19 תגובות לרשומה
•
לפי קצב המתכונים שלך
בבלוג
אפשר לחשוב שכל יום את
מבשלת לגדוד...
מזל שלא כולם קוראים את
הבלוג שלך.. היתה נפתחת פה תיבת פנדורה.. :)
•
חשבתי שהמחשב שלך
מקולקל..?!
הייתי בטוחה שלא תראי את
זה.
הבעיה שאני מבשלת פתאום
הרבה בגלל הקור.אני משתדלת לחלק למי שאפשר,כי אחרת אני טועמת כל הזמן. והמותניים
שלי.............
חוץ מזה אני שולחת לך מסר
°
רעיון נפלא ובטוח טעים,
תודה
•
תודה בתיה
לקבל ממך מחמאות זה גדול
!
כדאי לנסות,אבל באמת
בכמות קטנה יותר ולטעום.
הרי אין הנחתום מעיד על
עיסתו (למרות שהעדתי....).
שיהיה בהצלחה !!!
•
אני לא עומדת בקצב...
יאמי! למרות שאני לא בעד
ביצים קשות, הגוף שלי ומערכת העיכול שלי לא מגיבה אליהן טוב.. כלומר - הכל במידה,
כמובן..
שבוע מבורך!
•
יפה שלי
אני גם לא יודעת מה עובר
עלי עם הבישולים בזמן האחרון.התעוררתי פתאום לחיים.
אני גם כמעט לא אוכלת
ביצים ,ולא בגלל רגישות כזו או אחרת.
בעיקרון,בזמנו הקפאתי חלק
מזה .זה נחמד מאד על טוסט.לא צריך להגיש כמנה עיקרית.אז אם מדי פעם את אוכלת מזה
קצת,כפי שכתבת "הכל במידה" אז את יכולה גם להנות מזה.
פתאום כולם
"מאשימים" אותי שאני גורמת להם להזיל ריר........
אז אחזור לעבודות יד.
שיהיה לך שבוע טוב
ומבורך.
•
דווקא נשמע מענין...ואני
סקרנית
להכין את המנה הזו, בעבר
הכנתי מחצילים ומקישואים ויצא דווקא
לא רע - וכעת, מסקרן אותי
מאד להכין את המרשם שלך...איזה כייף... ונשמע מה זה טעים...
ולומר את האמת גם
מעניין...
•
אכן מענין !
זה שילוב מנצח.תמיד זה
היה לטגן קישואים או חצילים,אז גם הטיגון עצמו זה חתיכת עבודה.
גם אני הייתי סקפטית
בהתחלה כששמעתי.אבל אחרי נסיון אחד(ככתבו וכלשונו),ראיתי "כי טוב" ומאז
אני דבקה במתכון הזה.
אגב,דווקא חברה אמרה לי
שהיא ניסתה עם עדשים חומות גדולות ויצא מעולה.מכאן אפשר להתנסות גם בדברים
אחרים,לא חייבים להיות פאנאטיים לגבי הכמויות.
גם בבישול יש יצירתיות
וזה היופי שבו,כי כל אחד וטעמו.
ואגב,באמת אחרי כמה שעות
הטעם והמרקם מתקבלים עוד יותר .
בצילום זה עדיין
בהיר,עכשיו זה ממש נראה "כבד".
בהצלחה !
•
עם עדשים חומות כפי שכתבת
מן הסתם
צריך לבשל אותם לפני נכון
? ?......ומה הכמות לעדשים ? ?
השאלה גם מה טעים יותר -
עם אפונה או עם עדשים ? ?...
•
את האמת דבורי
עם העדשים עשיתי פעם אחת
לפני איזה שנתיים.אני זוכרת שייצא גם טוב.
אבל הייתי כן ממליצה לך
לפעם הראשונה להשתמש דווקא באפונה יבשה.
שוב - לא משרים אותה לפני
כן,פשוט שמים בסיר (אם יש לך סיר לחץ,הכי טוב) ומבשלים
עם הרבה מים,זה סופג אותם
בטירוף.
או שאם יש לך בבית
סנפרוסט,צריך לבשל את זה פחות.
שימי סיר קטן עם הביצים
ועוד סיר לאפונה שיתבשלו יחד כדי לחסוך זמן.
ואת הבצל,אם תנסי לטגן
במיקרוגל תברכי אותי כמו שכל אלה שקיבלו את הרעיון וניסו.
כמובן, לא לשכוח לשים שמן
על הצלחת,לא הרבה מדי.
שיהיה בהצלחה !
°
יש מצב להוריד את הביצים?
•
הי הודיה
האמת שגם אני משתדלת לא
לאכול מזה יותר מדי בגלל הביצים,וגם מממאיה35 כתבה שהיא אלרגית לביצים.
זרקתן לי עצם ! אני אנסה
להכין כמות יותר קטנה בלי הביצים, ונראה איזה טעם יהיה לזה.
להגיד לך כן ואח"כ
זה לא יעמוד במבחן,אני ממש לא רוצה.
אני כן מוכנה לעשות נסיון
ואפרסם את התוצאות .....ולטעמי-כמובן.
•
ניסיתי עכשיו, יצא מעולה
האם כשהשתמשת בעדשים שמת
את אותה כמות כמו האפונה כלומר 300 CC ?
•
קודם כל - שמחה מאד שאתה
מרוצה
מהתוצאות ! לזה התכוונתי
כששיחררתי את המתכון, שכולם ייהנו מזה !
לגבי העדשים - אותה כמות.
כמובן שאחרי בישול.
לגבי טעימות - נכון שמיד
כשמסיימים חייבים לטעום.אבל אחרי כמה שעות, הטעם משתבח.
בהצלחה !
•
נשמע טוב
דווקא פקאן? אם אני רוצה
להכין עכשיו, אפשר להחליף בשקדים או באגוזי מלך?
יש לי רק פקאן סיני,
ונראה לי שהוא לא מתאים, כי הוא יותר מתוק.
•
האמת, לא ניסיתי משהו אחר
נראה לי שאגוזי מלך כן
יתאימו כאן,אבל לא פקאן סיני [הוא ממותק בסוכר וזה לא לעניין כאן].
לגבי שקדים,גם להם יש
מתיקות מסויימת, אבל אולי זה יכול ללכת.
דווקא בוטנים נראים לי
מתאימים כאן ולא שאלת עליהם.....
בפעם הבאה שאעשה, אנסה עם
בוטנים,כמובן עם חצי כמות,ואעלה כאן הערות.
•
בסוף עשיתי על הבסיס שלך
שינויים
(אפשר לראות בבלוג שלי)
יצא טעים מאוד.
•
לאורה (ולכולם בעצם )
עשיתי עכשיו נסיון עם
בוטנים ואני מודיעה כאן קבל עם ועדה - לא לנסות !!!
כנראה יש משהו בטעם של
האגוזים שעושה את זה.
אז לאורה - תודה על
הנסיון עם אגוזי מלך.
לי יש נסיון רק עם פקאנים
.אני גם לא קונה אותם [אולי בגלל זה...]
לעומת זאת את האפונה
מקופסא אפשר להחליף באפונה יבשה מבושלת [ניסיתי]
וכן בעדשים ירוקים גדולים
מבושלים.
אבל הכי טעים זה האפונה
מקופסא. אולי בגלל שהם מבשלים את זה עד שיוצאת לה הנשמה....
אז זהו ! תנסו ותהנו.
°
תודה על הניסוי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה