אין לי מושג אם אתם יודעים
מה זאת עוגת הריסה.בשבילי אלה ריבועים מתוקים כמו עוגה,
מתאים
מאד לחורף,כייף ליד התה/קפה ובכלל משביע מאד וגם מתוק.
לדעתי
המקור של זה אי שם בארצות השכנות שלנו.זה מזכיר קצת את הבקלאווה,
את הכנאפה ובנות
דודותיהן.
אני
התוודעתי לדבר הזה במלחמת יום כיפור,כשהייתי אצל הורי עם 2 זאטוטים.
להורים כבר
היתה טלביזיה בשחור לבן,(לנו עוד לא היתה).
אמא
שלי ז"ל שהיתה צמאה ללמוד כל חייה, למדה בזמנו שיעורים בערבית שניתנו מדי
יום.
יום
אחד בתוכנית בערבית לימדו איך להכין את העוגה הזאת.
כמובן
שהמתכון מיד נרשם ונוסה.התוצאות היו נהדרות.
לפני
זמן לא רב, נזכרתי בעוגה הזו וחיפשתי באינטרנט מתכון.יש מלא מתכונים ובכולם יש
מרגרינה.
חלק
אפילו מכילים ביצים. ממה שאני זכרתי היה במתכון אשל ואגוז נעוץ בכל ריבוע.
כמובן
שהלכתי למחברת הישנה והטובה שלי, ומצאתי את המתכון.
זהו המקור:
הריסה מתוקה-מסבתא חנה (מהטלביזיה)
3 כוסות סולת
2 אשל (אם סמיך מדי,להוסיף חלב).
4 כפות מרגרינה (בערך 50 גר')
1 כוס סוכר
שקדים או אגוזים לקישוט.
אופן ההכנה
:
לערבב את הסולת,הסוכר,המרגרינה והאשל.לשים 2 כפות
מהאשל בצד.
לשמן תבנית פיירקס מלבנית (גובה 3-4
ס"מ),ולשטח את העיסה.
למרוח את 2 כפות האשל שהשארנו בצד,לחתוך לריבועים
ולקשט כל ריבוע בשקד.
לאפות עד הזהבה.
להכין סירופ מ-1 כוס סוכר+1/2 כוס מים לשפוך על
האריסה ולהחזיר לתנור
לעוד
5 דקות.
עכשיו
אני שמה לב שפעם כתוב אריסה ופעם הריסה...
-
ועכשיו
למתכון שלי - עשיתי מישמש אחד גדול מכל המתכונים שראיתי ברשת
ועם זה מהמחברת....
אה....עשיתי חצי כמות, כדי שהמותניים שלי לא
יגידו לי ביי ביי
מי שרוצה, יכול להכפיל את הכמות כמובן
שמתי
ומיד רשמתי :
1 כוס סולת
3/4 כוס קוקוס טחון
1 אשל (להשאיר 2 כפות בצד למריחה מעל ההריסה)
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמן
3 כפות חלב/מים (לא היה לי חלב בבית .....)
1/2 שקית אבקת אפיה (בערך כפית וחצי).
אגוזי פקאן לקישוט (ולטעם)
לסירופ:
2 כפות סוכר
3 כפות מים
1 כף מי זהאר (אומרים שזה מי ורדים).
ההכנה בדיוק אותו דבר. אבל הפעם הכנסתי חלק מהסוכר
ל"עוגה" עצמה,כי נכוויתי כבר בסברינות
שהסתמכתי על הסוכר של הסירופ ושמתי לפי המתכון רק 1
כף סוכר בבצק
ואורי הנכד שלי אמר לי שזה כמו לחם... לפני שהספקנו
לשפוך את הסירופ מעליהן ולמלא בקצפת
.
אופן ההכנה :
לערבב את החומרים,אם יוצא סמיך מדי להוסיף משהו כמו
2 כפות חלב.
הבצק צריך לצאת כמו בצק של עוגה בחושה.
לחמם תנור ל- ° 180 (למדתי סוף סוף איך כותבים מעלות.....
אף אחד לא ענה לי,אז חיפשתי בגוגל).
לשים בתבנית פיירקס משומנת,
למרוח את שארית האשל מלמעלה, לחתוך לריבועים,לשים
אגוזים בכל ריבוע.
אני שמתי כמה חתיכות אגוזים - שיהיה!
וזה ישב בתנור 40 דקות. אבל צריך לשים לב,כי כל
תנור מתנהג אחרת.
כשזה זהוב מסביב,להוציא , לשפוך על זה את הסירופ
ולהכניס לתנור שוב ל-5 דקות,
אני שמתי חום עליון,שההזהבה תבוא מלמעלה.
וזהו - זה מוכן וטעים לאללה !
אני אוהבת את זה חם, אבל
הכנסתי לקופסא למקרר וכשרוצים לאכול או להגיש, אפשר לחמם במיקרוגל.
בשביל
מה יש היום כל מיני פטנטים? כדי לעשות את החיים קלים - לא?
אז
תתבשמו, תכינו ותהנו
10 תגובות לרשומה
עוגה
חגיו08/12/2011 18:27
עוגה כזאת נגמרת אצלי
מהר.....
•
זה אתה?
תודה תודה על המחמאה
והרמז ברור (אם יישאר עוד משהו...)
°
נראה מעניין
•
תגידי, לא מספיק שהבאת
סברינות,
שחנוכה מתקרב והסופגניות
איתו
עכשיו גם את זה?! ... :)
המותניים שלי בטוח יגידו
ביי ביי...
אשמור לימים רזים יותר
•
מכירה את העוגיות הם מאוד
טעימות
אך פעם ראשונה ששומעת את
השם הזה
סוף שבוע נעים וחורפי
מוזהבת
•
היי מוזהבת
אם לא הייתי שומעת את השם
לפני כמעט 40 שנה (בטלביזיה הישראלית-היה אז רק ערוץ 1 בשחור לבן), תאמיני לי שגם
אני לא הייתי יודעת.
מתברר שיש שם כזה. עובדה
שגלשתי בגוגל תחת השם כדי למצוא מתכונים דומים ומצאתי המון !
אגב, גיל חובב קורא לזה "בסבוסה".
ואם את מכירה, עוד יותר
טוב ! נהדר לימים הקרים כמו עכשיו,נכון?
סופ"ש נהדר לך!
•
זה נראה טעים ומעניין,
תודה על
השיתוף ושבת טובה לך
ולמשפחתך
•
לבריאות !
ותמיד שמחה לשתף בדברים
טובים.
שבת שלום גם לך
•
יאמי!
מתי הטעימות? :-)
•
היי מ. אם הייתי יכולה
הייתי עורכת גם
טעימות.אני צריכה לחפש אח"כ למי לתת,אחרת באמת
המתניים שלי יגידו לי ביי ביי.....כשאבוא פעם למרכז,אודיע לך ותגידי לי מה להכין
לך -.בכייף !
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק