נשמע
מוזר? בכלל לא!
היום
כשלא הייתי בבית ופתאום "בא לי" משהו קצת אחר על הלחם,
נזכרתי ברעיון
שראיתי מתישהו ברשת .
בדרך
כלל, אני לא אוהבת שוקולד (עוף מוזר שכמוני) יכולים לנפנף לי מול העיניים בשוקולד,
ולא מזיז לי.
בקיצור, לקח לי בדיוק שתי דקות להכין את הדבר הזה ואז נזכרתי (שוב
) בשנת צוונציג
כשהילדים שלי היו קטנים וכל דבר הכנו לבד בבית.
כמובן
שממרח שוקולד לסנדוויץ' לגן או לבית הספר עשינו לבד.
בקושי היה אז ממרח "השחר
העולה",שלא
לדבר על "נוטלה" ואחיותיה.
הממרח
שאני עשיתי היה עשוי ממרגרינה (כמובן, איך לא?) חוץ מהסוכר ואבקת הקקאו.
אבל היתה
לו תוספת מאד
מיוחדת שנתנה לו את הברק המיוחד הזה. חלבה !
את
הרעיון נתנה לי בזמנו מישהי,אני חייבת לה את הקרדיט,אבל אני לא זוכרת למי לתת.....
בתקופה ההיא העברנו מתכונים מאחת לשניה,כי לא היה את השפע שיש היום.
בישלתי את השוקולד ההוא המון פעמים והשתמשתי בו לציפוי עוגות.הוא כל כך מבריק ויפה
וגם טעים.
חלבה
עשויה מסומסום.טחינה גם היא עשויה מסומסום.
אבל ההבדל ביניהן הוא מצב הצבירה שלהן.
מרגרינה מאד לא אהובה עלי היום,אני פשוט לא מחזיקה אצלי במקרר את הדבר הזה.
בקיצור, איך אני מגיעה
לשוקולד של היום?
לקחתי
כף אבקת שוקולית
עד
שהאבקה נספגה קצת לשומן של הטחינה.
הוספתי מים (בערך 3 כפות,צריך
"להרגיש" את זה) ובחשתי היטב עד למרקם של הקרם.
זהו! העבודה הסתיימה ! כך
זה נראה מקרוב
כל כך התלהבתי מזה שתוך דקה
אפשר להכין, שהחלטתי לשתף גם אתכם.אם פתאום רוצים קרם לעוגה
או
פתאום בא למישהו ממרח על הלחם, או למטרות אחרות.שתפו אותי אם יש לכם רעיונות-אשמח
מאד.
ורציתי עוד הערה קטנה - כמובן שהכמות הזאת לא מספיקה ליותר משתי פרוסות לחם,או
לפיתה,
לכן
ברור שהיחס צריך להיות 1/1.אם זה בכפות, אם זה בכוסות וכו'.
בהצלחה ובתיאבון !
הערה לכל הספקנים -
אני
יודעת שזה נשמע הזוי לעשות מטחינה משהו מתוק.אבל זה רעיון ישן נושן.
יש
עוגיות טחינה נהדרות וכל מי שניסה אומר שיש לזה טעם של חלבה.
לדוגמא באתר מאקו יש מתכון "עוגיות טחינה"
וגם בנענע מתכון ל"עוגיות טחינה ממכרות"
ומאתר עוגיות עולם של מתוקים גם שם מסבירים לספקנים על יעודים נוספים של טחינה
חוץ מאשר לפלאפל...
מקווה
שהשתכנעתם.זו לא המצאה שלי.
9 תגובות לרשומה
•
מעניין יהיה לתת לילדים
לטעום את זה.
לא מרגישים טחינה? בכל
זאת זה בלי שום בישול...
"טחינת שוקולד"
•
איך עושים חלבה?
תכנסי לגוגל ותראי שזה
מטחינה.
את לא זוכרת את הממרח
שעשיתי לכם תמיד?
הכנסתי שם חבילת חלבה
קטנה.אפשר להוסיף גם וניל.
כך שלממרח הזה יש טעם קצת
של חלבה.
אני אתמול מאד נהניתי
ממנו,למרות שאני לא אוהבת שוקולד.
וההגדרה שלך :"טחינת
שוקולד" מצאה חן בעיני !
אל תגידי להם ממה זה,תני
להם לטעום.שלא תהיה להם התנגדות בגלל הרעיון.
זה מזכיר לי את הקליפות
אבטיח מוחמצות שעשיתי.פחדתי להגיד ממה זה,
ואח"כ זה נטרף.
תנסי כף אחת ותראי !
•
קרם
חגי7ו09/12/2011 11:42
טעים רק זה חסר לי......
•
רעיון מעולה
ניסיתי עכשיו, טעים מאד.
•
על הכייפאק !
תודה ושתמשיך להינות !
°
נפלא תודה, ברשותך שומרת
לי במועדפים
•
תודה גם לך,שמחה בשמחתך
מי שניסה את זה פשוט
התלהב.
בכייף אני משתפת שכולם
ייהנו.
•
ואו איזה קל!
זה מאתים לכיסוי / ציפוי
עוגות?
אני מכינה קרם שוקולד
ע"י המסה של חצי קופסא שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מרריר במיקרו לדקה, מערבבת
וזהו, הקרם מוכן.
•
ועוד איך מתאים לציפוי
עוגות
בלי בישול ובלי
נעליים ! וכל כך קל להכין , ממש תוך דקה.רק לערבב עם כמות המים המתאימה.
תראי איזה כייף אחרי
שתכיני פעם אחת לא תחזרי לקרמים הישנים.הוא גם מבריק כמו בצילום ואפילו יותר.
שמחה שתרמתי לחוברת מתכונים שלך עוד משהו.....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה