יום שבת, 5 בנובמבר 2011

מִי יִתְּנֵנִי מאפה ליד הקפה




    מה עושים כשהחורף מגיע?
    נכון , שותים הרבה תה וקפה. אבל הכי חשוב- מה יש ליד הקפה .
    שיקום מי שלא מלווה את השתיה החמה שלו באיזה נשנושון מתוק כמו עוגיה,או יותר טוב
    איזו סברינה (כן גם לזה יש לי מתכון אמיתי מצרפת,אבל בפעם אחרת),או עוגת שמרים.
    טוב,אפשר להמשיך את הרשימה עד מחר.אני טובה בזה.אני גם אוהבת מאפים-ממש מכורה.
    השבוע משום מה, נזכרתי באיזה בצק מאד טוב,שלא מכיל לא מרגרינה ולא חמאה.


    כי פעם החמאה נחשבה לחטא הכי גדול (שומן רווי מהחי),והיום המרגרינה היא פשע
    (שומני טראנס). מחר יגלו עוד כמה חטאים,אבל בינתיים אני מעדיפה לא להשתמש בשניהם.
    אפילו פחזניות אני מכינה עם שמן והן יוצאות מצוין.
    ולמה הבצק הזה כל כך מיוחד? זה הסיפור.
    לפני משהו כמו ארבעים שנה,היה טרנד כזה שאם אוספים עטיפות של מוצרי אוסם,
    אני באמת לא זוכרת כמה...?,מקבלים חוברת מתכונים. מישהי פה זוכרת?
    אני רק יודעת שאספנו בטירוף והיו שם מתכונים מאלפים.ברור כמובן שכל מתכון
    מכיל איזה מוצר של אוסם.אבל ידענו גם לבלף עם תחליפים.
    האמת, שהחוברות האלה עדיין בבית ובמצב מצויין.אבל יש דברים שנחרתים בזיכרון
    ואחד מהם הוא הבצק הזה שיש לו ים שימושים.
    קודם כל, הוא לא מכיל ביצים.ואני לא מדברת על הכולסטרול. מי שזוכרת (מי שצעירה מדי
    שתשאל את ההורים שלה),שבזמן מלחמת יום כיפור היה מחסור בביצים.לא בגלל המלחמה
    בגלל שהחורף היה מאד יבש וקר והתרנגולות לא הטילו.
    אז המתכונים שהעברנו בין החברות והאמהות שלהן היו דברים שאפשר להכין ללא ביצים.
    תארו לכם איזו יצירתיות היתה אז.
    תכונה נוספת של הבצק הזה היא שהוא מאד רך, קל לרדד אותו,קל להכין אותו וטעים לאכול ממנו
    (כמובן אחרי האפיה).ואפשר לשחק איתו בכל מה שרוצים.

    הבעיה היחידה היא לשומרי כשרות, כי הוא חלבי.אז אי אפשר לצרף עוגיה אחרי הצ'ולנט בשבת.
    אבל מי ששומר שבת (כמו שהייתי פעם) מכין לעצמו עוד עוגות פרווה. כי מה זה עוגה
    אחת לשבת? אני הייתי מכינה מינימום שני מתכונים (מתכון אחד לפעמים זה יותר מעוגה אחת).
    הרי מרוב שיעמום כל היום אוכלים וישנים ואח"כ  ביום ראשון אין חשק ללכת לעבודה
    כי הגוף כל כך כבד.
    אז בקיצור הנה המתכון שמרוב שעשיתי אותו,לא הייתי צריכה להביט בחוברת בכלל.
    אני קוראת לו בצק 7.
    זה הולך ככה -
    1 קופסת גבינה לבנה רכה (אז היו רק של 250 גר' ו-9% שומן).
    7 כפות סוכר
    7 כפות שמן (כמובן לא שמן זית, זה לא מתאים פה)
    7 כפות חלב
    1 שקית קמח אוסם.אז היו רק שקיות קטנות של 350 גר'.
   
    עכשיו להערות שלי:
    שמתי גבינה 5%.
    במקום הקמח אוסם (מה שנקרא היום קמח תופח) שמתי בדיוק 4+1/2
    כוסות חד פעמיות גדושות עד השפה קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.
    לא לשכוח לנפות במיוחד את אבקת האפיה,כי יש לה נטיה לגושים ואז מפוררים אותם.
    ושמן - אומרים שלבישול עדיף שמן קנולה (עד שיגלו משהו חדש) על פני שמן סויה
    אז זה מה ששמתי.

    הלישה קלה מאד, עשיתי אותה בידיים,אבל אפשר גם במיקסר.
    מחממים תנור ל-200 מעלות (האמת שאני אופה באובן טוסטר,כי זה מספיק למספר
    הנפשות שנמצאות בבית בדרך כלל   ).
    מכאן בא פרץ היצירתיות שיש לכל אחת.
    מרדדים את הבצק, רצוי לרדד דק,כי הוא יוצא די עבה באפיה וכאן  אנחנו מעונינים במילוי.
    וממלאים בכל טוב ארץ מצרים (מורגש שהייתי דתיה פעם,זה ביטוי שלא כולם מכירים).
    תמיד מילאתי בקוקוס,רחת לוקום, אגוזים,שקדים,בוטנים,צימוקים ,פירות יבשים בכלל,
    ומה שרק מתחשק.אפשר גם קקאו,שוקולד,קינמון ותחשבו על עוד דברים טובים.
    מה שעשיתי הפעם היה כמו עוגיות שושנים, אבל שמתי סוכר וקינמון (אני מטורפת על קינמון),
    ולחצתי על המלית כדי שלא תברח בזמן הגלגול.
    חתכתי לפרוסות של בערך 1 וחצי  ס"מ,ושיטחתי את הפרוסות ע"י לחיצה נוספת.
    שמתי בתבנית על ניר פרגמנט והכנסתי לתנור חם למשך בערך 20 דקות.
    אפשר למרוח למעלה קצת חלב מעורב בסוכר-זה מוסיף המון.




    את החלק השני של הבצק נאלצתי בגלל חוסר מקום להשאיר לנגלה שניה.
    אז גילגלתי אותו כמו רולדה והפעם טעיתי (נזכרתי רק מאוחר יותר.....).ואסביר :
    אם שמים מילוי "כבד"  צריך לגלגל רק כדי לסגור,כלומר לא בצורת ספירלה כמו העוגיות למעלה.
    מרדדים עלה צר, שמים מלית במרכז ואז עוטפים את המילוי ואפילו לא צריך להדק.
    אני שמתי הפעם מה שהיה לי בבית, לא הכינותי מראש. מרחתי ריבה פושטית
    עליה שמתי אגוזי מלך קצוצים, קצת קינמון,וצימוקים.יש לי אי שם בפריזר קוקוס
    אבל לא מצאתי אותו מרוב שהוא סתום.גם ככה יצא טעים.
    לחרוץ על הגליל סימנים לחיתוך אחרי האפיה.
    שוב - לתנור ל20 - 25 דקות (לא לשכוח שיש מילוי אז זה עבה יותר).



    ומכאן נותר רק דבר אחד -לקרר קצת, לחתוך ולקופסא (או למקפיא).
    עכשיו, היצירתיות קוראת לי להכין בצק כזה רק בלי הסוכר כדי להכין בורקסים
    או כיסונים אחרים ממולאים - אבל מלוחים.
    אדווח לכם בטוח !
    שיהיה שבוע נפלא לכולם   ובתיאבון

    נ.ב
    בתמונה ראשית  לא רואים את כל הכמות שיצאה מהבצק במתכון,
    שמתי מה שעלה על צלחת ההגשה רק בשביל הצילום. יצא הרבה יותר (לא לדאוג).
   
6 תגובות לרשומה ( RSS )
פתיחת כל התגובות
וואי נראה מעולה!
מממאיה35 ו06/11/2011 00:18

לא הבנתי איך עשית את עוגיות הקינמון - מרדדים את הבצק, מורחים עליו קינמון וסוכר ואז מגלגלים כמו רולדה ואחרי האפיה חותכים? אשמח להסבר יותר מפורט.
ולגבי הקמח - מדובר על חבילת קמח גדולה או קטנה?
שבוע מבורך!

זה לא רק נראה - זה טעים
דנדוש 50 ו06/11/2011 00:42

אז ככה - מרדדים את הבצק, מורחים את הקינמון והסוכר,לוחצים על הבצק בידיים כדי להטמיע את הסוכר והקינמון, מגלגלים כמו רולדה חותכים ואז משכיבים את הפרוסות ולוחצים עליהן כדי לשטח אותן כמו עוגיות (בתמונה הראשונה של הסוג הראשון).תקראי שוב זה כתוב.
מה שכתבת זה ערבוב של שני הסוגים.לא קרה כלום.
את הסוג השני עם המילוי עם נפח גדול יותר, מגלגלים אבל לא כמו רולדה (אני עשיתי טעות
הפעם,שכחתי כי מזמן לא הכנתי כאלה),אלא רק עוטפים כמו שעוטפים שטרודל.
ואז חורצים ברווחים יותר גדולים,ואחרי האפיה חותכים.כדי שלא יימעך.
והבנת נכון לגבי הקמח תופח.זו חבילה קטנה., אבל אז לא להוסיף אבקת אפיה כי כבר יש בפנים.אני לא השתמשתי בקמח תופח לכן מדדתי בכוסות.
תנסי, זה ממש קל ויצאת כמות יפה. ממש שווה.
שיהיה לך שבוע נפלא. אתקשר אליך במסר.



תגידי עוד שאלה
מממאיה35 ו06/11/2011 09:47

על הטיפ - למרוח חלב מעורב בסוכר - לפני האפיה, נכון? ולגבי המלית סוכר וקינמון - פשוט לערבב את שניהם ולפזר?
אני רוצה להכין את זה השבוע :-)

לי עדיין יש את החוברות האלה...
anat15 ו06/11/2011 21:15

אני רואה שלא שיעמם לך בשבת... :)

טעים מאד
יפהו07/11/2011 00:48

ניסיתי ויצא נהדר. תודה

יופי של מתכון
שוגי21 ו09/11/2011 10:13

תודה על ההסברים הקלים.

    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה