כמה פעמים חזרתם מהעבודה
ובא לכם לאכול משהו חם ולא היה מוכן?
כמה פעמים סתם בערב או
במשך היום התחשק לכם משהו קצת פיקנטי ולא היה לכם חשק
לחכות עד שיתבשל במשך חצי
שעה-שעה?
אז הנה,זה קרה לי השבוע
ובמקרה היה לי בסל ירקות עוד 3 תפוחי אדמה שקראו לי :
בואי תעשי איתנו משהו
אחרת נתפגר כאן ובסוף מי שייהנה מאיתנו זה פח האשפה.
יד על הלב - זה קורה לנו
לא מעט פעמים.
בדרך כלל,נהגתי לקלף,לשים
בקערית מכוסה,בלי מים (תפו"א מכיל מים),הכנסתי למיקרוגל
הפעלתי ל-5 דקות ואז
הוספתי תבלינים ונהניתי.
אבל הפעם,עלה בדעתי משהו
קצת שונה.ויצא שונה.
קילפתי את התפוד,חרצתי
אותו בצורת צלב,פיזרתי קצת מלח,רוזמרין,שום,קארי
וטיפונת פפריקה מתוקה ועל
כל זה טיפטפתי קצת שמן.
הכנסתי את הצלחת למיקרוגל
ל-5 דקות ויצא רך וטעים כמו תפו"א בתנור.
אפילו התחתית שלהם יצאה
כמו צ'יפס,קצת מטוגן כזה בצבע יפה.
אז היום,שוב קרה לי שכבר
לא נשאר אוכל והחלטתי לרחם על שני התפודים הנותרים.
קילפתי -
חתכתי
רק שהפעם חרצתי יותר
חריצים (נא לשים לב שהם עמוקים,כמעט עד למטה,
כדי שהתבלינים ייכנסו
פנימה)
פיזרתי מעל ותוך החריצים
: מלח,שום גבישי,רוזמרין שמוללתי קודם קצת,אבקת קארי,
טיפונת פפריקה
מתוקה,ומעל הכל טיפטפתי שמן שייכנס גם לחריצים
וגם נזל קצת לצדדים,זה
עוזר.
ומכאן הכל נכנס למיקרוגל
הפעם ל-7 דקות (יש 2) ללא כיסוי
וכך זה יצא מהתנור
(אופס....מיקרוגל),ישר לשולחן.
לכתוב את זה לקח יותר זמן
מאשר להכין.
מה שנשאר הוא לשבת
ולהנות.וזה יוצא ממש טעים. אני לא אחת שאוהבת אוכל מכובס.
זה ממש לא ! זה בדיוק כמו
בתנור,רק באפס (כמעט) זמן.
הערה קטנה - כמובן שאם
מכינים כמות יותר גדולה, יש לקחת בחשבון יותר זמן.
אם 1 (בינוני) לוקח 5-6
דקות,תלוי בעוצמת המיקרוגל ואולי גם בגיל שלו,שניים לקחו 7 דקות,
אז שיהיה לכולם בהנאה
ובתיאבון
תגובות:
רעיון מאמצת בחום תודה לך
ל_ת
°
בתיאבון ואני שמחה שנהנית
!
ל_ת
•
יאמי!
אני אוהבת תפוחי אדמה בכל
צורה!
שתהיה המשך שבת מבורכת!
|חיבוק|
•
אז את דומה לחגית שלי
את מכירה את השיר
:"יום ראשון תפוחי אדמה,יום שני תפוחי אדמה" וכו'.
ככה היה כשהייתי
נשואה,הוא רצה רק תפו"א.ואני איטלקיה ולא יכולה לבשל פסטה.
אבל האיטלקים גם מבשלים
תפוחי אדמה,אז אם תרצי עוד מתכונים, אשלח לך.
שיהיה בתיאבון !
°
תודה,שימושי מאד
ל_ת
יהודיתו07/11/2011 00:50
•
עשיתי כמוך ללא חריצה.
אנסה בכיף.
תודה!
•
היי גלשי
ללא חריצה,ייקח לך
"מאה שנה" עד שהתפוד יהיה רך מבפנים.
את יכולה גם לחתוך אותו
לפרוסות עבות.
הרעיון כאן הוא שהתפוד
כביכול שלם.דבר נוסף זה התבלינים והשמן שנכנסים בחריצים
ונותנים לו את הטעם.
בהצלחה !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה