יום שבת, 12 בנובמבר 2011

סברינות במקום עוגת יום הולדת




ככה זה כשמתבגרים. הילדים גרים מחוץ לבית,2 הנכדים הגדולים כבר לא רוצים לבוא יותר מדי,
אין מה לעשות אצל סבתא.....והקטנים רוצים,רק לא מסתדר.
אז לפני שיתחילו מחר הבלגנים של יום הולדת לסבתא (לי...ב ),
החלטתי שאם אין אני לי מי לי.
לא נכון? מה, לעשות רק למען אחרים? הגיע הזמן שאנחנו האמהות/הסבתות תעשינה
גם למען עצמן משהו.
אז החלטתי השנה, שאני חוגגת לעצמי.
אבל צריך גם לבצע.אז ביצעתי !


קודם כל הכנתי לעצמי קצת פרחים כי הרי אין הנאה גדולה יותר מהכנת הדברים לבד...
גם כי הם לא נובלים אחרי כמה ימים.וגם,כי זה מיחזור - אחת מאהבות חיי הגדולות.
ואיך לא? הרי כבר נאמר : "אין  אין  אין חגיגה,בלי בלי בלי בלי עוגה" (לדברי הדצים).
ומתנה-השנה גם אקנה לעצמי כבר (עוד לא החלטתי מה,אבל הבטחה קבל עם ועדה מחייבת).

הגיע הזמן !

הבחירה נפלה על מתכון הסברינות של אמי ז"ל.אמיתיות כאלה,לא עם אבקת אפיה, עם שמרים.
המתכון הגיע ישירות מצרפת לפני המון שנים.אני קיבלתי אותו בירושה.
יוצא ממש כמו בקונדיטוריה.
הדפים כבר צהובים, אבל עוד אפשר לקרוא וצריך להעביר למחשב (איזה כייף בימינו !)
וכך נאמר :
180 גר' קמח.
20 גר' שמרים (פעם היו בקוביה 30 גר')
1 כף סוכר
5 חלמונים  (מי שעדיין מתבלבלת....אלה הצהובים).
125 גר' חמאה
1/2 כוס מים
אופן ההכנה -
להמיס השמרים במעט מים פושרים, לתת לתפוח, להוסיף את שאר החומרים,
לחלק לכוסות (שימלא 1/3 בגובה),לתת לתפוח.
לאפות בחום בינוני  180 מעלות (מישהו יודע איפה זה במקלדת? לא מצאתי...)
בערך 20 דקות.
לאחר מכן לשפוך סירופ (יחס של מים1 על 2 סוכר +תמצית רום).
לחתוך באלכסון,למלא קצפת ולשים גם מעל הסברינה קצפת.

עד כאן המתכון המקורי.
___________________________________


לצערי,הזמנים השתנו קצת. במרגרינה ובחמאה אני לא משתמשת.
כוסות הדורלקס שבהן אפיתי כל השנים (כשהייתי צעירה ויותר יפה),אינן כבר,פסו מהעולם.
אז עשיתי שידרוג קטן שיתאים לזמננו.
קודם כל אין לי מאזני מטבח (ולא-אני לא אקנה ליום הולדת, כי אני כמעט לא משתמשת בזה...)
בכל הטבלאות רשום כמה מכילה כוס קמח,אממה - איזה כוס.
פעם היו סוג אחד.היום יש מאה אלף.
אז שוב, לקחתי כוס חד פעמית,כי זה גודל קבוע  ולפי החוש שלי מדדתי 2 כוסות מלאות.
את החמאה/מרגרינה כאמור הייתי צריכה להמיר לשמן,ולפי הטבלאות באינטרנט הייתי
צריכה לשים חצי כוס.אבל לא נראה לי. אז שמתי 1/3.
טוב, בעצם לנוחיות הקוראות/אים  אני אתן את זה בצורה מסודרת -


החומרים :
2 כוסות (חד פעמיות) מלאות עד השפה קמח לבן.
5 חלמונים
2 כפות שמרית
1 כף סוכר
1/2 כוס חלב (ממילא שמים קצפת, אז זה חלבי)
1/3 כוס שמן קנולה.
אופן ההכנה -
בגלל שהשמרים הם גרגרים, ערבבתי אותם עם הקמח והסוכר.
לאחר מכן הוספתי את השאר (עם החלבונים אעשה קציפות קוקוס-בשבוע הבא).
שזה אומר,חלמונים,חלב,שמן.
ונתתי לתפוח. חילקתי את הכמות הזאת לתבניות קוגלהוף קטנות במקום לכוסות.
לגובה 1/3 מהתבנית.
יצא גדול מאד (כמו בקונדיטוריה,אבל זה מה שהיה לי)




הבצק הספיק בדיוק ל-5 שיש לי.
את כל חמשת התבניות הנחתי על תבנית גדולה לתנור




נתתי להן לתפוח עוד  שעה בערך (היה קר היום...) עד שהבצק הגיע לגובה שפת התבנית.
ו........הישר לתנור (אצלי זה טוסטר אובן ) ,שחומם מראש בערך 170 מעלות
איפה, איפה זה במקלדת ? המעלות - העיגול הקטן הזה בצד ימין למעלה.

זה אמור להיות בתנור 20 דקות.עד להזהבה.שלא יישאר יותר,אחרת זה יוצא יבש.
להוציא מיד, זה לא נופל.
עכשיו מה שנותר זה לבשל קצת סירופ.
אני שמתי 1/2 כוס סוכר + 1/4 כוס מים,כשזה הגיע לרתיחה הוספתי תמצית רום
ביד די נדיבה.
לחתוך את הסברינה מלמעלה באלכסון - לא עד הסוף (כמו מפרום),לשפוך סירופ גם בפנים
וגם מלמעלה.
להקציף שמנת מתוקה,לשים בפנים (איפה שחתכנו) ולמעלה ומי שיש לה סבלנות,
הכי יפה זה עם שקית זילוף.
אבל בשבילי יותר חשוב הטעם מהבלגן שמחכה לי אח"כ במטבח..... .


אז ככה זה יצא (אופס........לשים דובדבן, אפשר גם תותים לדעתי)





מה שנותר הוא - להכין כוס תה,לשבת רגל על רגל (הגמדים יבואו בלילה לנקות אחרי.... )
ולהנות ממעשה ידי.
  
 תנסו גם אתם ותהנו 


תגובות :•

וואו..מזל טוב יקירה ועד 120 כ-20 !
דבוריטקה ו12/11/2011 21:33

שכחת לספר, בטוח שהסברינות ינוסו בשלב זה או אחר...
שיהייה לך הרבה אושר, בריאות וכל מה שאת מאחלת לעצמך בעצם...

תודה דבורי
דנדוש 50 ו12/11/2011 21:56

שיהיו שמחות גם אצלך בקרוב,והרבה !

מזל טוב!
ykipodim ו12/11/2011 21:49

שיהיה לך יומולדת שמח, עם הנכדים שכן יבואו לבקר ;-)

תודה רבה יעל
דנדוש 50 ו12/11/2011 21:58

אני חושבת, שעכשיו שהם יראו איזה עוגה מחכה להם, הם ירוצו......
שיהיו גם אצלך המון שמחות ורק דברים טובים.

קודם כל מזל טוב ליום הולדתך
בתיה דורון ו13/11/2011 08:13

ושנית כל, יצאו לך יפות ובטוח טעימות, אני אוהבת

תודה בתיה
דנדוש 50 ו13/11/2011 09:12

לקבל ממך מחמאות, זו מחמאה גדולה יותר.
והיום יום ההולדת, כך שהברכה הגיעה בול בזמן.
שיהיו גם אצלך הרבה שמחות !

°
שיהיה לך המון מזל טוב ואושר

סטודיו צועניקה ו13/11/2011 10:00



פעמיים כי טוב - תודה ענקית
דנדוש 50 ו13/11/2011 10:14

גם בפורום וגם כאן...
אני מתרגשת כמו ילדה קטנה.
בקרוב אצלך המון שמחות.

°
מזל טוב ויום הולדת שמח!!

אם דו גורית ו13/11/2011 14:10



עדיה, תודה רבה !
דנדוש 50 ו13/11/2011 14:34

זה כל כך מחמם את הלב.....
שיהיו לך ולמשפחתך הרבה שמחות ואושר.


מ-ז-ל ט-ו-ב ! ! !
anat15 ו13/11/2011 19:07

הרבה שנים בריאות, מאושרות ומלאות ביצירה.
הנכדים- בהחלט רוצים לבקר אבל עד שאין להם רשיון נהיגה זה תלוי באמאבא שקצת עסוקים בזמן האחרון...
מבטיחים לחגוג יחד בקרוב.

תודה יקרים שלי
דנדוש 50 ו13/11/2011 19:45

שנזכה רק לשמחות.


תודה על המתכונים, בני ישמח
נטע במדבר ו03/09/2012 16:58

מאד, מת על סברינות

תהני !
דנדוש 50 ו03/09/2012 17:13

ורוצה להגיד עוד משהו.
אמנם עברה כמעט שנה, אבל מה שקרה שהבצק בכלל בכלל לא מתוק.
את הסירופ לא כולם אוהבים.
אז הצעה שלי [קיבלתי הערות מהילדים שלי...] לשים קצת יותר סוכר בבצק [בואי נגיד במקום 1 כף, שימי חצי כוס]
זה דווקא טוב לשמרים,שמרים אוהבים סוכר- לא מלח.
וגם לעשות את הסירופ פחות מתוק.
ואז אפשר לשים ממנו פחות .
שיהיה בהצלחה, ואשמח לשמוע איך יצא.

סימון מעלות צלזיוס....
BELLARAGAZZA ו30/12/2012 10:17

סימונים שאינם נמצאים במקלדת כמו _ קוטר, אותיות רומיות....ובכלל, נמצאים בדף ה-WORT - בכרטיסיה שנקראת "הוספה" ואז מופיע לך סרגל, את צריכה לבחור בתת-קטגוריה "סימן" ואז נפתחת לך כרטיסיה נוספת עם כל הסימנים כולל מידות כמו - ½ ⅓ ¼ וכן הלאה באות אחת ולא כפי שנהוג על-ידי רוב המדפיסים - 1/2.... 1/3......1/4 ואם צריך לרשום מידה וחלקיה - כמו אחד וחצי --- ½ 1 ולא כפי שהרוב כותבים ---- 1/2 1.

מקווה שעזרתי.

בהצלחה!!!

תודה לך בלה ראגאצה
דנדוש 50 ו30/12/2012 10:44
היות ואני לא עוצרת באדום, עוד באותו יום חיפשתי בקדחתנות איך עושים זאת.
מצאתי טבלה של כל ההוספות אבל לא ב-WORD אלא בכל מקום-גם במיילים וגם בבלוגים.
ובמתכון הבא שלי,כאן -http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2319662&r=1 כבר הוספתי את זה.
יש בעיה להעביר תוכן כתוב מוורד לבלוג בתפוז.
עכשיו אנסה גם בוורד.הבעיה היחידה היא שאני עובדת עם וורד 2003. רגילה אליו והוא טוב עבורי.

בכל אופן - תודה ענקית לך !




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה