הרשומה הזאת היתה אמורה
להיכתב באביב,כאשר זה היה רלוונטי.
הכנתי
כמה דברים ולבסוף אמרתי שאחכה עד לעונת השיעולים שלא תבוא .
לצערי
הרב, בשבוע האחרון פנו אלי כמה מקרובי וחברי שנתקפו בשיעול
בשאלה
: מה אפשר לעשות להקל על הדבר?
"את הרי ידועה כאחת שיש באמתחתה המון תרופות סבתא".
אז
כן, יש לי כמה הצעות שמנסיוני האישי עזרו וגם חילקתי אותן במשך שנים,
אז
לטובת כל באי בלוגי, אני מחלקת גם כאן את העצות,
אבל !
אני מודיעה בזאת חגיגית שאני לא רופא ולא אחות, אלה דברים
שרק
מנסיוני האישי עזרו לי למכרי,חברי ומשפחתי.
איני
מתיימרת להחליף רופא.
כך
שמי שממלא אחר ההוראות שאתן כאן,לא ייקח את הדבר כתורה מסיני.
אלא
ייקח את זה כעצה ידידותית בלבד ועל אחריותו האישית בלבד.
ואתחיל עם ה"סירופ" הידוע והמוכר - בצל+דבש.
התמונות באדיבות גוגל תמונות.
מי שעדיין לא יודע את
המתכון - הוא כזה :
קוצצים בצל גדול, או 2-3
קטנים כמו בתמונה,
מערבבים עם כף או שתיים
גדושה דבש,
אני שמה את זה על גבי
מסננת קטנה (לא כמו של עלי תה, קצת יותר גדולה)
ונותנים ל"עסק"
להגיר את הנוזלים.
גומעים
מה"משקה" בערך כף אחת לשעתיים-עד שלוש.
הבל הפה שיוצא עם השיעול
מריח לא ממש כמו בושם יוקרתי.
נא לקחת בחשבון.
לי בזמנו זה עזר עם שיעול
מאד חזק,תוך יממה זה נחלש.
אבל אז הייתי צעירה ויפה.
היום משום מה הוא פחות יעיל.
אז לאותו בצל יש עוד
שימוש, מתכון שקיבלתי מחברה שאיננה איתנו היום לצערי הרב,
הטעם שלו הרבה פחות
אגרסיבי והתוצאות מצוינות.
לוקחים את הבצל כמו שהוא
עם הקליפה (כן כן, לא להיבהל!),
קוצצים לו את השורש, ואם
יש קצת אדמה, דואגים לנקות אותה לפני כן.
מכניסים אותו בשלמותו
לפינג'אן (אני עשיתי בו כמה חתכים,שהחומר הטוב שבו
ייצא למים), מוסיפים מים
עד לכיסוי שלו, מכסים עם צלוחית,וחובה לכסות
כדי שהאדים שספוגים בחומר
הטוב יישארו בתוך הכלי.
מרתיחים במשך כחמש דקות.
מצננים קמעא,מסננים או
מוציאים את הבצל (אפשר לזרוק, ואפשר לאכול מי שדווקא רוצה...)
ומי שלא סובל מסכרת
מוסיף קצת דבש או סוכר.
החברה שנתנה לי את
זה,סבלה מסכרת ולא הוסיפה דבר,הטעם בכלל לא גרוע-מנסיון.
הרעיון כאן שזה לא משאיר
טעם בצל בפה,זה לא חריף.
המינון
-כמה שרוצים.כף פה כף שם.
_______________________________________________________________
ונעבור לדבר הבא - סירופ מצנונית
גם התמונה הזו באדיבות גוגל תמונות
לפני איזה עשרים שנה,אמי
ז"ל סיפרה לי שאיזו חברה מרוסיה נתנה לה מתכון לא נורמאלי.
גם אמי ז"ל היתה
ידועה בתור אחת שמבינה ענין בתרופות סבתא,בזמנים
שזה עדיין לא היה כל כך
מקובל כמו היום.
המתכון המקורי היה לקחת
צנון שחור לעשות בו גומה, למלא סוכר,
ותוך חצי שעה הוא מתמלא
בנוזל סירופי כזה.
את זה לשתות,לא בשלוק
אחד, אלא בכפות מדי כמה זמן.
שמתם לב בוודאי שבתרופות
סבתא אין מינונים מדוייקים,
בדיוק למחרת, מצלצלת אלי
שכנה חברה ומספרת שבעלה חולה בדלקת ריאות
והוא לא מפסיק להשתעל למרות
שני סוגי אנטיביוטיקה שהוא מקבל.
סיפרתי לה, וזה היה כבר
בשעות הערב הלא כל כך מוקדמות.
אז היא מיד שאלה אותי אם
אפשר גם עם צנונית. אמרתי לה שאני ממש לא יודעת.
היא אמרה לי :"יש לי
בבית צנוניות,מה יכול להיות כבר? אם לא יועיל, לא יזיק !"
שכחתי מהעניין, ולמחרת
בצהרים אני מקבלת ממנה טלפון נרגש והיא מספרת לי ששמוליק (בעלה)
הפסיק להשתעל.ממש קרה נס
! ותודה רבה.
על לא דבר, שמחתי לעזור.
לצערי,הגיע היום שגם אותי
תקף שיעול, ואז הפלא ופלא! גם לי זה עזר עם צנוניות.
קניתי חבילה כזו
בסופרמרקט
ומה שעשיתי, לא היה חור
,כי מי יילך ויעשה כל כך הרבה חורים ? מי שמשתעל ולא מרגיש טוב?
אז קיצצתי אותן עם הקליפה בבקשה (כמובן שאת השורשים יש לנקות).
הכנסתי לקערית
קטנה,כיסיתי בסוכר.תוך רבע שעה העסק התחיל להגיר נוזלים.
כאן ההקלה היתה הרבה יותר
מהירה !
___________________________________________________________________
ולדבר הבא - חידוש שמצאתי
באינטרנט,אבל ניסיתי למדוד למען הנוחיות.
לפני שנה כשכל הפטנטים
הנ"ל לא עזרו,היתה לי שנה שיעולית מאד,וכבר כמעט התייאשתי.
כל הפטנטים שאני נותנת
לאחרים לא עזרו לי הפעם.
ערב אחד בייאושי חיטטתי
ברשת תחת הכותרת :"שיעול מעשנים".
מה שמצאתי בנבכי החומר
הרב שיצא לי,היה סיפור של איזו אם שהבת שלה,ילדה בת עשר,
לא הפסיקה להשתעל ושום
סירופ כימי לא עזר לה.
שוב-השעה היתה אחרי 11
בערב,אבל קפצתי. אמרתי לעצמי, ננסה.אם לא יעזור לא יזיק.
הבעיה היתה הכמויות. אז
עשיתי קצת שיקול דעת פרטי והכנתי את הנ"ל.
הסירופ הוא כזה :
אוריגנו פראי (כך הוא
נקרא בגוגל) ושום טרי.
תמונה זו צולמה ע"י (באדיבות) בעלת הבלוג הזה
בישוב מגוריה
כמובן
שאם קוטפים אותו כמו שאני עשיתי יש לנקות אותו קודם ולהוריד את העלים מהגבעול.
אפשר
גם להכין מאורגנו קנוי בשקיות של 100גר' מהסופר.
שוב
הפינג'אן
מככב כאן. מכניסים לתוכו
1 כוס מים (200מ"ל)
1
כף עלי אוריגנו.
2-3
שיני שום מקולפות.אני גם חתכתי אותן לחתיכות גסות.
שוב-מכסים את ה-
בצלוחית קטנה (אלא א"כ יש למישהו מכסה),
מביאים לרתיחה ומשאירים על אש קטנה למשך חמש דקות.
ממתיקים בסוכר,או דבש ואני המתקתי אפילו בסוכרזית ולא רק שלא קרה לי כלום,
אחרי
שעה, הצלחתי לישון בשקט בלי שהשיעולים יעירו אותי,אחרי שבועיים מסויטים.
כמובן
שהמשכתי למחרת עד שנגמרה הכמות.
__________________________________________________________________
זהו גבירותי ורבותי
הנכבדים להיום.
בתקווה שרק תסתכלו בזה
ותשמרו במועדפים ולא תצטרכו להשתמש בזה.
מאחלת לכולם בריאות טובה !
פתיחת כל התגובות
•
קטע :-)
בשלושה שבועות האחרונים
השתעלתי כמו אני לא יודעת מה, שיעול יבש ומעצבן. גיסתי הציעה לי את המתכון הראשון
שכתבת ואמרתי לה איכס ולא רוצה וגררתי את השעול עד שעבר לבד.. אז לפעם הבאה אזכר
ברשומה הזו.
אגב שאלה - את המתכון
השני - לא כתבת מה עושים איתו? שותים את הנוזל שבו בושל הבצל?
שבוע נפלא!
•
לא כתבתי?
אני כבר הולכת לתקן. איזה
פאדיחה.
כתבתי אמנם :"כף פה
כף שם" אבל הכוונה היתה באמת למי הבישול.
תודה על ההערה.
ואגב, מנסיון,דווקא
הסירופ הזה טוב למשל כשאת בעבודה או אצל מישהו ואין שם בדיוק אורגנו או צנוניות.
זה מאד זמין כי בכל בית יש בצל ומים.
לא יודעת מה קרה השנה,
אבל את כנראה נכנסת לסטטיסטיקה.אז באמת
האורגנו נפלא לשיעול יבש
וממושך (זה מה שקרה איתי אז).
מאחלת לך ולכולם של א
תצטרכו את זה .
ותהייי בריאה !
•
אצלנו עבד מעולה
רק כמו שאת מכירה את הבעל
שלי, אחרי 2-3 כפות ,שמתחילה ההטבה, הוא כבר לא ממש רוצה להמשיך ולקחת
"תרופות". אז זה המקום להגיד: להמשיך עד שהכל חולף ל-ח-ל-ו-ט-י-ן-!!!
°
יופי לשמוע ו.....תודה !
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק