יום שבת, 23 ביולי 2011

עוגיות קמח תירס - גם לצליאקים





כבר שבועיים שאני זוממת על העוגיות האלה. לעשות משהו מקמח תירס חוץ מפולנטה וניוקי...
 האמת שבאתי מבית איטלקי רומאי ולא אכלנו יותר מדי פולנטה. וניוקי עשינו מתפו"א.
 ניוקי מקמח תירס מצאתי ברשת לפני כשנתיים ושפני הנסיון שלי היו הנכדים.
 במיוחד אורי שהוא שף בפני עצמו  (כן, אורי, אני חושבת שאתפור לך סינר שפים.מגיע לך!).
 שהתלהב מהם וביקש את המתכון.



להגיד שאני זוכרת איך עשיתי....? ממש לא. אולי שמרתי את המתכון בתיקית המתכונים שלי.
הפעם חיפשתי כהרגלי ברשת ומצאתי כמה מתכונים.אלא מה? הכל היום עם חמאה. ואני  ממש כבר
לא מחזיקה במקרר לא חמאה ולא מרגרינה.משתדלת להמיר הכל לשמן.עד שיגלו עוד כמה שנים
עוד איזה סיפור שגם זה לא בריא ואז יעברו לדבר הבא .

 ראיתי  איזו כתבה מצולמת ב-YNET ומשום מה החלטתי ללכת על זה.
 אז שיניתי את המתכון שיתאים לי. במקום חמאה מומסת, החלטתי ללכת על שמן קנולה.
 ואת הכמויות שיניתי ,כי אני אופה הרבה בטוסטר אובן כמויות קטנות.
בקיצור, אתן את המתכון המשופר,הוא גם לא מכיל קמח,אלא שמתי קורנפלור (אני עושה נסיונות...)
ולכן יכול להתאים גם לצליאקים ולפסח.

המתכון :

         המתכון :
         
          1 כוס (עד השפה) קמח תירס (שרק אח"כ התברר לי שזה אינסטנט)
            



תמונה של הכוס עם הקמח
לדעתי תכולת הכוס 200 מ"ל. בת הזקונים שלי קוראת לכוסות האלה "כוסות של בית אבות" אני אוהבת אותן לקפה שלי...
           
          ונמשיך במתכון -
          1+1/2 כוסות קורנפלור

          1+1/2 כפיות אבקת אפיה

          1/3 כוס סוכר.

          לערבב היטב את החומרים היבשים.
         
          להוסיף :
         
          1 ביצה
         
          1 כף תמצית וניל
         
          1/3 כוס שמן
         
          1 כף לימון מגורר


          

לערבב היטב את החומרים היבשים.
         
          להוסיף :
         
          1 ביצה
         
          1 כף תמצית וניל
         
          1/3 כוס שמן
         
          1 כף לימון מגורר

         
לערבב עם כף (למי שאין חשק, יכול במיקסר,אבל באמת שזה קלי קלות).
ואם הבצק קצת רטוב מדי ונדבק לידיים, להוסיף קצת קורנפלור וללוש.
במתכון המקורי כתוב להכניס למקרר לחצי שעה. אני שכחתי אותו  קצת יותר והוא נהיה קשה מדי.
יותר קל לעבוד איתו קצת חם הוא גמיש יותר,אולי בגלל שלא רידדתי את הבצק על מנת ליצור עיגולים,
אלא פשוט עשיתי כדורים בגודל שהתאים לי ושיטחתי אותם על התבנית. מתאים יותר לממהרים.
פיזרתי מעל סוכר (כמו במתכון המקורי).


וכאן הם במלוא הדרם בתבנית (אחת מתוך שתיים)




הכנסתי לטוסטר אובן בחום של 200 מעלות למשך כעשר דקות.לשים לב כי כל תנור מתנהג אחרת.
ותובנה חשובה  :  להוציא מיד את העוגיות מהתבנית ולשים אותם בכלי. בזמן הזה הן משתחררות בקלות.


אני לא עשיתי זאת (כי כך היה כתוב במתכון המקורי) ואחרי 5 דקות חלק סרבו להיפרד מהתבנית (רואים בתמונה).


וכך הן נראות בשביל הפוזה הכלי הגשה



הטעם שלהם מיוחד,הן יוצאות קריספיות כאלה וקצת מתפוררות.
אבל אני חושבת שהן מצוינות ליד הקפה/תה ובכלל טוב שיהיה בבית אם מישהו יחליט לבקר אותי פתאום.
כי אם לא - אבוי !!!  התוצאה תראה על המותניים 
למי שיחליט לעשות אותן, אני מאחלת בהצלחה, זה ממש צ`יק צ`אק מתאים לקיץ ולעצלנים.
שיהיה בתיאבון .


תגובות :
           
         
                                                                     
8 תגובות לרשומה

ננסה, צריך להעביר את החופש איך שהוא
anat15 ו24/07/2011 15:47
 
כמה עוגיות יוצאות מהכמויות האלו?
המרקם חלק כמו של קמח או שיש בו קצת פירורים כמו בקמח תירס?




טוב שיש אינטרנט .....
דנדוש 50 ו24/07/2011 16:27
 
אז ככה לגבי השאלות שלך :
המרקם קצת אבל מאד קצת פירורי.לדעתי זה מוסיף.
הטעם שלהן אלוהי ! אולי בגלל הגרידת לימון והוניל (שלא נמצא במקור).
יצאו בערך 35 עוגיות בקוטר של 5 ס"מ.למרות שיש כמה קטנים יותר,כי היה מקום בתבנית
ולא רציתי לאבד אותו.
אני מאד ממליצה.אגב, אפשר לשלב קורנפלור וקמח לדעתי. הקורנפלור נותן לזה טעם מעודן יותר.
אה, ולא כדאי לחכות לבצק במקרר.לדעתי, אפשר מיד להתחיל ליצור את העוגיות.אולי בגלל שהוספתי קורנפלור עד למצב של בצק בצק.
בהצלחה !



°

יופי של מתכון תודה רבה

שוגי21 ו24/07/2011 23:16
 




תודה, שוגי
דנדוש 50 ו24/07/2011 23:33
 
ניסית אותו? אצלי עוד מעט נגמר...




אני עכשיו בלי גלוטן וסוכר
שוגי21 ו25/07/2011 06:06
 
אפשר להחליף את הסוכר בתחליף? כמובן שאנסה תודה רבה.




לדעתי, אפשר
דנדוש 50 ו25/07/2011 07:36
 
למרות שלא ניסיתי. יש בשוק הרבה תחליפים.
הבעיה היחידה עלולה להיות בד"כ המרקם של הבצק.אבל כאן זה ממש מינורי.
שכנה/חברה טובה שלי צליאקית, אני אשאל אותה לגבי עוד מתכונים.
תמיד אשמח לעזור.




מקווה לנסות את זה עכשיו לפסח.
anat15 ו13/04/2014 08:07
 
תוסיפי לתגיות פסח- אולי "יגלו" את זה מהבלוגיה...



וואלה נכון
דנדוש 50 ו13/04/2014 08:14
 
האמת-מזל שהמתכון כאן,קל לי יותר למצוא אותו ובכלל....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה