יום שבת, 9 ביולי 2011

הכנת לאבנה ביתית בקלות





    
    זה לא מתכון שלי,אני לא המצאתי את הגלגל. אבל בזמן האחרון הלאבנה נגמרת לי מהר.
    אולי בגלל הקיץ ,אין חשק לעמוד במטבח שעות ולהתחמם.אז הכי נוח זה למרוח
    פיתה/קרקר או פרוסת לחם מקמח מלא,למרוח עליו שכבה הגונה של לאבנה
    וכך מושכים עוד זמן עד לרעב הבא.
    ולמה אני עושה את הלאבנה לבד?
    דבר ראשון, זה זמין לי.אין צורך לרוץ לסופר לקנות.כשעומד להגמר,
    אני מכינה את הנגלה הבאה.גם אם זה בשעות שהסופר סגור.
    דבר שני,זה הרבה הרבה יותר זול והעבודה שואפת לאפס.
    הדבר היחיד שצריך ללכת בשבילו לסופר (אבל את זה עושים יחד
    עם שאר הקניות),הוא היוגורט.
    ולא יוגורט דנונה או יופלה. צריך יוגורט פשוט,כמו שהיה פעם.
    היום קצת קשה למצוא אותו בגביעים קטנים.בכל אופן אצלנו אין.
    אז גיליתי שיש להשיג אותו במקררים במיכל של 1 וחצי ליטר
    והשבוע גיליתי גם במיכל של 3 ליטר (איזה כייף ).ועוד יותר זול....
    אז ניגש לעבודה -
    יוגורט,(אני משתמשת בליטר וחצי,או חצי מיכל של 3 ליטר).
   

    מסננת פלסטית בקוטר  20 ס"מ  (מתאים לכמות הזו של היוגורט).







    ולא- אין לי מניות בשופרסל..... אם הם ייתנו לי אחוזים בגלל הפרסומת שאני עושה להם
    לא אתנגד.
    אני מרפדת את המסננת במפה החד פעמית,מניחה אותה בכיור או על גבי קערה
    ושופכת עליה את היוגורט .
    לכמות הזו של היוגורט, אני מוסיפה בערבוב קל 1 כפית מחוקה מלח דק.
    הערבוב נעשה כבר בתוך המסננת.המלח עוזר להוצאת הנוזלים וגם מתבקש לטעם.




    בתמונה הנחתי על צלחת עמוקה,היות והכיור שלי לא פוטוגני.
    נאלצתי לצלם על המזנון,התאורה הטבעית שם יותר טובה.







   לאחר מכן,מכווצים את המפה לסגירה (נגד אבק, יתושים וכאלה..)



    ומניחים לניקוז הנוזלים למשך 6 שעות למרקם רגיל (קצת יותר סמיך מגבינה
    לבנה רכה). אם רוצים ממש נוקשה, אפשר להשאיר עוד שעה.
    אני משאירה מחוץ למקרר.
    אחרי 6 שעות, הגבינה מוכנה




    כאן היא נראית כבר כגוש.
    מה שנותר הוא להכניס לקופסאות ולפזר למעלה זעתר ושמן זית.
    להכניס למקרר (בקירור הגבינה מתקשה עוד קצת).
   






    הכמות שיוצאת מליטר וחצי היא כמעט שתי קופסאות של חצי ק"ג.
   
    והערה קטנה : בדרך כלל אני עושה גבינה לבנה גם מ"גיל",הכמות לקופסא
    של חצי ק"ג,היא 3 "גיל" (מי שרוצה יותר שמן,יכול להשתמש ב"אשל") לאותה מסננת.
    כמובן ללא מלח, ואז היא יוצאת מתוקה.
    טובה מאד להכנת עוגות או סתם למריחה על הלחם בתוספת ריבה (הרגל שנשאר לי
    מהצבא...).
   
    שיהיה לכולם בתיאבון והנאה


  
תגובות :
                           
9 תגובות לרשומה
תתחדשי על הבלוג החדש
שוגי21 ו12/07/2011 15:56

אני מאוד אוהבת לבנה. תודה על המתכון.
תודה שוגי
דנדוש 50 ו12/07/2011 16:11

אני שמחה שמישהו כותב לי שהוא נהנה מזה....
שמעתי מכמה חברות שנכנסו לפוסט ,לקחו את המתכון, אבל לא השאירו תגובה.
אחרי פעם אחת שתעשי ותראי כמה שהעבודה קלה - בטוח שתעשי עוד פעמים.


אז אני כותבת תגובה
כוכיו31/12/2011 09:26

נכון שאני מאלה שנכנסים נהנים,לוקחים מתכונים ולא משאירים תגובה.
שווה לכתוב תגובה לפחות כדי להגיד לך תודה

וואו כוכי !!!!
דנדוש 50 ו18/06/2012 14:12

אני לא אשמה,זה תפוז.
נכנסתי לקרוא תגובה,כי קיבלתי התראה מתפוז שיש לי תגובה ברשומה הזו.
בזמן האחרון הם עושים בעיות.אני מקבלת מהם 5 הודעות בממוצע שיש לי מנוי חדש בבלוג.
לפעמים אני לא מקבלת התראות על רשומות בבלוגים שאני מנויה עליהם.בקיצור, הבלגן חוגג.
אז נא קבלי התנצלותי - ובאיחור של חצי שנה אמנם..........אני רוצה להודות לך
שנכנסת,נהנית והשארת תגובה.
שיהיה לך אחלה יום ובכלל !

יש לי עודפי שמנת 9%,רוקנתי 3 גביעים
איריס ב111 (האתר שלי)ו18/06/2012 13:56

למסננת רשת, נוקזו המון נוזלים.
רוצה לקבל את החמיצות של הלאבנה, האם ניתן להוסיף מיץ לימון?...(-:
אולי מלח לימון? ומעט מלח?
איך ניתן לגלגל את הגבינה לכדורים קטנים?בידיים משומנות? ניסית פעם?
אומנם עברה שנה מאז פרסמת רשימה זאת, אולי בכל זאת תראי את תגובתי.
בתודה מראש.

הי איריס
דנדוש 50 ו18/06/2012 14:08

לדעתי אפשר להוסיף מיץ לימון.
גיסתי מוסיפה ליוגורט גם מיץ לימון וניסיתי פעם ויצא לי חמוץ מדי.
תמיד צריך לנסות.אני לא יודעת איך זה יגיב עם השמנת.אולי תנסי בכמות קטנה...?
לגבי הקשיות של הגבינה כדי לעשות כדורים, פשוט תני ל"עיסה" לשבת במסננת יותר זמן.
אני לפני שבוע שכחתי אותה עוד שעתיים וממש יצא לי קשה כמו להכנת כדורים.
כמו כן, את יכולה לקרר לפני כן, כי הקירור מקשה קצת את הגבינה.לכן כתבתי 6 שעות.
כמובן לגלגל עם קצת שמן זית על הידיים .הרי ממילא זה אח"כ נמצא בצנצנת בתוך שמן זית, לא?

אני רואה תגובות,כי סימנתי לקבל התראה על כל תגובה שמגיעה ולא משנה מתי פורסמה הרשומה.
שיהיה בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא.
כל שכולם נהנים !

איריס,שכחתי משהו
דנדוש 50 ו18/06/2012 14:19

את שמה את השמנת ישירות לתוך המסננת? בלי בד ?
או שהתכוונת במקרה למסננת ו-בד או מפה חד פעמית ?
כי המסננת הכי דקה שבעולם לא מספיקה.זה צריך להיות ברמות כאלה שבאמת רק הנוזלים נטו ניגרים.
פעם עשינו בפילטרים חד פעמיים של קפה.אבל אז הכמות מאד קטנה.
באמת ניגרים המון נוזלים. לא להיבהל.... בגלל זה כתבתי לשים בכיור אחרת זה שקוע בתוך המים של עצמו.
שוב-בהצלחה !

הכנת לאבנה ביתית
pko ו26/06/2013 23:28

תודה דנדוש, גם על הטיפ לתפו"א במיקרו,
אני משתמשת לסינון גבינות בציפית של כרית קטנה,
תמיד מצויה אחת ישנה, ולא צריך לקנות כלום.

תודה פ.
דנדוש 50 ו27/06/2013 04:07

אני משתמשת במפה חד פעמית כדי שבסופו של יום אוכל לזרוק אותה.
אין צורך בכביסה ובייבוש כדי להשתמש בה לפעם הבאה.
אני עושה גבינות לשימושי האישי בתדירות מאד גבוהה,כך שכרגע
זה מתאים לי.
אני לא שוללת בכלל את זה שאפשר להשתמש גם בציפית ישנה או בחיתול,
זה פשוט מתאים לי כרגע.

בכלל,אני משתדלת לפשט תהליכים במיוחד בבישול ובאפיה,כי העולם היום
כל כך דינאמי ואני רוצה זמן להתעסק גם בדברים אחרים.
ואת כל זה אומרת לך אחת שבילתה שעות במטבח.
החל מהכנת בצק למלוואח,הכנת סחוג,חמוצים וכבושים,ריבות,מיצים ועוד ועוד.
ממתכונים שאספתי מאמא ז"ל ומחברות יוצאות עדות שונות.

שימי לב, שרוב המתכונים בבלוג שלי הם אינסטנט. יש באמתחתי גם מתכונים
מסובכים יותר ואני "חוטאת" לא פעם בבילוי של יום שלם במטבח,
כי בכל זאת - מטבח זה יסדנא עבור יצירה.אני אוהבת ונהנית מזה.

מאחלת לך כל טוב והמשך שבוע נפלא !
דניאלה


 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה